Konferens i skärgården

Från dåtid till nutid

1983 förvärvades Villa Sandudden av Susanne och Lars Klingstedt som bodde här permanent mellan åren 1988-1998 och därefter har det varit familjens sommarparadis.

En affärsidé föds

Idén att konvertera hemmet till en exklusiv plats för möten med möjlighet till total enskildhet väcktes då Susanne och Lars själva tröttnade på att delta på konferenser, ofta på stora anläggningar, där man fick vistas ihop med tiotal andra grupper. De började därför förlägga sina egna möten på Villa Sandudden – succé var given och affärsidén född.

Från början bedrevs verksamheten i mindre skala men ryktet spred sig och fler och fler blev intresserade av det unika konceptet. År 2011 blev grannfastigheten till salu och efter drygt ett års renovering stod Villa Udden färdig och dagens Villa Sandudden invigdes.

Nästa milstolpe är våren 2015 då ett samarbete inleds med teamet som driver den kritikerrosade restaurangen Jim & Jacob på Surbrunnsgatan i Stockholm och sedan sommaren 2019 den lika hyllade systerkrogen Copine på Kommendörsgatan. Uppdraget var att ge Villa Sanduddens gäster en riktig matupplevelse och av de omdömen vi får har de lyckats mer än väl med uppgiften. De har sedan starten fått motta flera olika utmärkelser, bla Nöjesguidens Stockholmspris för bästa nya krog 2016 och Stockholms bästa restaurang under Bookatable Diner Awards. Samtliga måltider komponeras och tillagas på plats och för gästernas omsorg och välbefinnande ansvarar vår platschef  Evelyne Carlsson med kollegor.